2008. november 16., vasárnap

Lesz 5. évad?

Mi lesz Alexander Mahone-al?
Bár a Prison Break készítői nem utolsó évadnak tervezik a negyediket, megtörténhet, hogy a nézők egyik kedvenc karaktere már nem tart a többiekkel a következő periódusban. William Fichtner, mindenki kedvenc (vagy gyűlölt) Mahone ügyökének Prison Break-es szerződése ugyanis az 1. évados főszereplőkével ellentétben nem 7 évadra szól, hanem mindössze 3-ra, így a színész nyugodt szívvel aláírt a TNT csatornán jövő nyárra tervezett Night and Day című szériához, ahol is a Vészhelyzetből is ismert Sherry Stringfield lesz a partnere. A tervezett sorozat egy tempós dráma lesz, mely egy, a dohány- és fegyvercsempészet felgöngyölítésével foglalkozó ügynök életéről szól. Mahone karakterének sorsa egyébként ezzel a szerződéssel természetesen nem dőlt el, az írók egyelőre nem tervezik megölni / kiírni a sorozatból, így sorsa a jövő zenéje lesz. Ráadásul, mivel a TNT kábelcsatorna lévén csak rövid évadokat készít sorozataiból, ezért lehetséges, hogy Fichtner korlátozott kapacitásban a szökevényekkel fog maradni a továbbiakban is, ha igényt tartanak rá.

Lesz folytatás?
A készítők interjúban jelezték, hogy a 4. évad után sem okozna nekik gondot a Prison Break folytatása.... minden a Fox csatorna kezében van, hiszen ha ők úgy döntenek, hogy a sorozat nézettsége nem megfelelő, akkor bármikor, egyik percről a másikra levehetik a műsorról. A legtöbb rajongónak az a legfőbb rémálma, hogy szeretett sorozata valamikor idény közben lekerül a programról és a maradék, még elkészült részeket jobb esetben csak az interneten, rosszabb esetben még ott sem láthatja viszont. Természetesen egyelőre még korai lenne pálcát törni a Prison Break felett, de a sorozat, mely 2. szezonjával az akkor Amerikában futó sorozatok közül a legnézettebb 50-be is bekerült, a 4. évad premierje során meglehetősen csalódást keltő nézettségi adatokat produkált: csak 6,48 millióan látták a szezonnyitó duplarészt, vagyis több mint 1 millió néző döntött más elfoglaltság mellett a tavalyi adatokhoz képest.

A lényeg tehát, hogy a Prison Break sorsa továbbra is belátástalan, mivel a folytatás megvalósítása nem a készítőkön, hanem a Fox-on múlik. Ha nem zuhan a nézettség és az évad hozza a Fox-tól elvárt színvonalat, akkor valószínűsíthetően berendelik a következő, 5. évadot!!!

Nincsenek megjegyzések: