2009. szeptember 21., hétfő

4x04 - Vélemény...

4x04 - Eagles and Angels (Sasok és angyalok)
Szerintem hangulatos kis rész volt, nekem lényegében tetszett. Nem volt 43 percbe sűrítve 40 percnyi akció (mint a 4x01-ben), de nem is volt túl lapos. Megfelelő mennyiségben adagolták az akciót és az érzelmi szálakat. Okos dolog volt, hogy Whistler előre megszervezte a Cég elleni akció menetét, erről az 1. évados Michael jutott eszembe. T-Bag fejébe nem látok bele, mert a 4x01-ben azt monda, vagy a könyv viszi el Mike-hoz, vagy Mike jön el a könyvért. Most pedig, hogy egymásba botlottak, a baráti csevely után nem is foglalkoztak egymással, mindenki ment a saját dolgára.

Szerintem Teddy most (is) csak a pénzre hajt, amit a GATE fejes ígért neki, bónusz csekk formájában. Nem tudhatja, hogy mit birtokol, csak annyit tud, hogy sok rejtély van benne... Mike-ék akciója ügyes volt, amikor a hangfalból kivett mágnesekkel zavarták össze a kamerát, majd loptak jelvényeket és egyenruhákat. A rendezvényen kissé meseszerű volt, hogy LA rendőreinek fele közül senki nem ismerte fel Michael-éket. Habár annyi rendőr közül ki az a sasszem, aki pont kiszúrja őket? Az egyenruhával beleolvadtak valamennyire a környezetükbe, de ez még nem állja meg a helyét magyarázatként.

Bellick-nek végre volt egy kis szerepe... ha ő nincs, ki tudja Lincoln hogy végzi? Az külön tetszett, amikor Roland a banda háta mögött akart szövetkezni Bellick-el, majd amikor nyújtotta az öklét, Bellick egyszerűen elsétált... Sara-t eléggé sajnáltam, hiszen Bruce apja helyett apja volt és nem érdemelte meg a halált. Az természetes, hogy Sara magát hibáztatta, de túl sok mást nem is tehetett. Ez az alkoholos ügy kissé eröltetett volt, mert káros szenvedélynek ott volt neki a narkózás, úgyhogy szerintem felesleges volt az alkoholt is belevonni a múltjába. Az a néhány MiSa jelenet aranyos volt... tetszett, ahogy közeledtek egymás felé és szép lassan kezd kibontakozni a szerelmük. Self-nek egyre szorul a hurok a nyaka körül. Jó lett volna a 4. évadban is egy visszaemlékező epizód, amiből kiderülnének Sucre-ék szökésének részletei. Ez szerintem nem lett volna rossz, de a Sonával már nem készítettek több anyagot a 3. évad után, úgyhogy nem sok esély volt rá.

Nincsenek megjegyzések: