2009. szeptember 24., csütörtök

4x08-09 - Vélemény....

4x08 - The Price (A hatodik kártya) - 10/9

Fantasztikus rész volt! Egyértelműen az eddigi legjobb a 4. évadból...
Az elejét (Chicago. 2001), ahol megismertünk egy újabb darabkát Linc múltjából, jól megcsinálták és az is jó volt, ahogy beleszőtték a Krantz elleni merényletbe. Roland árulásakor megfogadtam, hogy egy cseppet sem fogom megsajnálni, amikor kinyírják (mert sejtettem, hogy mi lesz a sorsa), de amikor Wyatt kivégezte, egy kicsit megsajnáltam. Hiába volt ilyen alattomos áruló, ilyen halált akkor sem érdemelt volna. Mike ismét csak nőtt a szememben, amikor odament a haldokló Roland-hoz és megfogta a kezét. Mahone vs Wyatt... hatalmas jelenet volt, amikor Mahone csak ütötte és ütötte és ütötte... Annyira beleéltem magam, hogy majdnem lerepült a monitor az asztalról, amit Wyatt fejének képzeltem...
Sucre sebesülését mi okozta? Talán egy speciális bumeráng-golyó? Mert végig mutatták, ahogy tüzelt Wyatt és egyszer nem lőtt oda, ahol Sucre végül megsérült. Érdekes...A Sara vs Gretchen jelenetnél azon nem lepődtem meg, hogy Sara nem korbácsolta meg Gretchen hátát, főleg miután már tele volt hegekkel a háta, de a nyakmegvágás kissé morbid volt Sara-hoz képest... nem vall rá. Self megint beszólt a népnek, de a legjobb, amikor T-Bag-et letozszülöttözte. A Sara flashbackel semmi bajom nem volt... most már legalább tudjuk, hogy szökött meg Panamából. Az is kiderült, hogy a titkárnőt miért hagyták életben a GATE-nél... és T-Bag megintcsak megmutatta, hogy ő sem hülye - (jól pofán vágja szegény csajt, aztán kacsint egyet) Gretchen is meglepődött, látszott rajta. A 6., 7., és ez a rész újra kihozták belőlem az 1-2. évados izgulós PB-t. Végig remegett a gyomrom.


4x09 - Greatness Achieved (Az áldozat) - 10/9

Fantasztikus rész volt ez is!
Előszőr Bellick-et említeném meg, aki tényleg nem is kívánhatott volna hősiesebb halált. Feláldozta magát a csapatért, a Scylláért. A szememben nem egy rohadt, szemét fegyőrként halt meg, hanem hősként...Wyatt kínzása is jól ki lett találva. Engem szinte az összes jelenet megindított ebben a részben, de Wyatt maximálisan megérdemelte, amit kapott. Self hangösszevágása mekkora volt! Pam pedig végre nyugodtan feküdhet le aludni esténként, mert nem hiszem, hogy Wyatt egy szürkére festett szivaccsal esett bele a vízbe.Gretchen - Krantz csókja meglepő volt. Michael egyre rosszab bőrben van, ami az eddigi részek alapján azért várható volt. Nem értem, hogy miért játsza, hogy jól van, ha ebből komoly baja is lehet. Volt olyan jelenet, amikor mutatták, hogy már csak elmosódva látja Sucre-t.T-Bag is alakított a kandúros sztorijával!

R.I.P. Bellick...

Nincsenek megjegyzések: